Улуттук тамактар

Бешбармак - жеп көчмөн бычак колдонгон эмес, ал эми, анткени «беш манжаларын» дегенди билдирет. каныккан эт бышырган - бул шорпо менен толтурулган чөйчөктөрдү алып, манжалары менен жеп турат. Козунун же жылкынын бир сулуу тайманбастык менен тамак эмес.

Курут - кыргыз элинин улуттук продукт болуп саналат. Элдик рецепт: кой, эчки, уй, бир сүт менен, негизинде анын ирибейт, даярдоо, өзүнчө сару атайын капка бир нече күн. Андан кийин, анын натыйжасында массалык туз жана топторду жыгач бортунда жайгаштырылат ашкан 5 см эмес, диаметри бул, жасалган жана күндүн таасирине дуушар болот, ал эми 3-4 күн кургатылган менен айкалышкан.

Кымыз - Кыргыз макал айтылат менен: «Ким кымыз ичсе, бул суюк дары сапаттарга ээ, анткени, түбөлүк өмүр берет». кымыз даярдоо үчүн, биз buryuk керек - таза бээнин сүтү менен төгүлүп контейнер. buryuk анда арча жашынган (Арча) жасалган узун жыгач кашык менен сабап башташат, кой жасалат. сүт күнөөлүү кийин бир нече эле күн калды. Ошол эле учурда, сүт табигый химиялык дуушар болот, жана Ичимдиктин пайдалуу касиетине ээ. Жаңы коюу кымыз абдан белгилүү бир даамы бар.

Максым - эски, муздак суусундук. Алынган майдаланган данынан, колу иштоодо (Жаргылчак) жөнүндө болушу мүмкүн. буурчак көп убакыт бою сууга казан, опол жана жарага кактап бышырып жаткан Жаргылчак алдында, туз даамын. Айрандын же syuzma менен толтуруу үчүн муздатуучу кийин. Максим абдан аш ичип, ал улам суусунун кандырат андагы куймулчагына абдан канааттануу, тамак алмаштырууга болот.

Боорсок - Борбордук Азиядагы салттуу нан азыктары элдер. Borsok - ар бир кыргыз үй-бүлөсү менен милдеттүү түрдө мамиле кылат. тамактын алдында чай үчүн боорсок сыяктуу кызмат кылып, закускаларды үчүн, кымыз менен шорпосу менен. камырдан кесилген даана 20-30 секунд май куурулган болсо, анда төмөнкүдөй бир электен же colander менен казанга алып өттү, айнек май. Бул салттуу «жасалгалоо» Дасторкон - ар бир негизги майрамдоо учурунда боорсокторду Ассалям чыгып койду, анткени.

Спасибо! Мы уже звоним Вам.